سر ساز فلوت کلیددار
سرساز فلوت کلیددار ، به عنوان بخشی از ساز فلوت که وظیفه تولید صدایی با کیفیت را به عهده دارد، مهمترین و حساس ترین قسمت یک فلوت کلید دار به حساب می آید. لذا مراقبت از این بخش فلوت، چه از نظر نظافت و چه از نظر ایمنی در برابر ضربه، اهمیتی بسیار زیادی دارد. در این مقاله نکاتی را برایتان تشریح می کنیم که شاید کمتر به آنها توجه کرده باشید…
بررسی و نظافت مداوم
همیشه مطمئن شوید که سر ساز فلوتتان به بدنه فلوت اتصال نسبتا محکمی دارد. اتصالی که بیش از حد شُل باشد، منجربه تولید صدایی ضعیف می گردد. درست همانطور که اگر تامپونها (Pads) نشتی هوا داشته باشند.
همواره داخل لوله سر ساز و مفصل زبانه (Tenon) ساز را (قسمت کدر رنگ پایین سرساز که به بدنه فلوت متصل می شود) را تمیز نگه دارید. انباشته شدن گرد و خاک و کثیفی می تواند باعث افت کیفیت صدای سر ساز شود. پاک کنندههای لاک ناخن مثل استون، مواد بسیار مناسبی برای پاک کردن کثیفی های چسبنده روی سطح فلزی ساز هستند.
مراقبت در برابر ضربه
وقتی که از جواهرات، بخصوص حلقه استفاده می کنید، در نظر داشته باشید که هر گونه تماس فلز به فلز، منجر به حک شدن یک خراش بر روی فلوت می شود و باید بدانید که هر گونه خراش و شکاف در نزدیکی پلیت لب (Lip Plate) معمولا غیر قابل تعمیر است و هرگونه خردگی و خراش بر لبه های سوراخ دهان (Embouchure Hole) مخصوصا بر لبه دمش (لبه ای از سوراخ که بر اثر برخورد باریکه هوا به آن صدا تولید میشود) ممکن است منجربه تعمیرات اساسی سرساز شود. هر گونه دندانه و ناهمواری بر روی سوراخ دهانی سر ساز فلوت کلید دار می تواند منجر به تولید صدایی ناصاف و نامطلوب از سرساز گردد. پس اگر از زیور آلات فلزی مثل حلقه و دستبند آویز دار، ساعت فلزی و تجهیزاتی مثل میکروفن یا حتی سیم های ارتودنسی استفاده می کنید، هنگام دست گرفتن فلوت بسیار مراقب باشید تا سر ساز فلوت تان بر اثر تماس و برخورد با این وسایل صدمه نبیند.
پایه فلوت و هاردکیس
در یک مرحله بالاتر، بهتر است بدانید که حادثه تنها با یکبار بی دقتی اتفاق می افتد. حتی اگر سالها با دقت فراوان از فلوت تان مراقبت کرده باشید. ساز فلوت ، بسیار ظریف و حساس است که به سادگی هر چه تمام تر می تواند با ضربه ای جزئی، دچار غرشدگی و فرورفتگی شود. بطوری که خودتان هم تعجب کنید و بعد، تنها حسرت بی احتیاطی که کردید را بخورد. پس برای سازتان پایه فلوت بخرید و در توقف های کوتاه همیشه آنرا برروی پایه اش بگذارید و در توقفهای طولانی حتی به پایه فلوت هم اکتفا نکنید، چرا که پایه فلوت هم به تنهایی نمی تواند تضمین کننده سلامت فلوت شما باشد و با یک برخورد پا می تواند به زمین بی افتد. پس هرگز آنرا بر روی پایه اش به حال خود رها نکنید. مخصوصا در مکانهای عمومی پر رفت و آمد مثل استودیو یا سالن تمرین، بر روی استیج و در فاصله بین ساوند چک و اجرا و هر مکان شلوغ دیگری که احتمال پا خوردن و افتادن فلوت به زمین وجود دارد، ساز را جمع کرده و در هارد کیس اش قرار دهید.
مراقبت، بهتر از تعمیر
در مراقبت از فلوت و بویژه سرساز آن بسیار دقت کرده و کوشا باشید. اینکار فقط جنبه حفاظت از مال و پولتان را ندارد، بلکه برای یک نوازنده نوعی تعهد هنری به حساب می آید. اندکی نظافت و رسیدگی مداوم به وضعیت سرساز می تواند منجربه به عمر سالیان فلوت شما شود. پس قبل از آنکه کار از کار بگذرد از سازتان همواره به خوبی مراقبت کنید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
Dominic Klein
Awesome
1266 روز پیش ارسال پاسخحسام الدین
سلام ممنون از سایت خوبتون
788 روز پیش ارسال پاسخیه سوال داشتم. آیا کوک فلوت ممکنه بهم بخوره و خارج بشه
ایران فلوت
سلام، بله.
788 روز پیش ارسال پاسخکوک سرساز فلوت کلید دار بر اساس جایگاه چوب پنبه تعبیه شده در انتهای اون تنظیم میشه پس اگر این چوب پنبه از جایگاه استاندارد خودش جابجا بشه، کوک ساز بهم می خوره.
حاتم آزادپور
هزینه و زمان آموزش؟
769 روز پیش ارسال پاسخایران فلوت
سلام.
767 روز پیش ارسال پاسخبرای اطلاع از شرایط کلاسهای آنلاین فلوت و ریکوردر لطفا از طریق واتس اپ به شماره :
09211503522
پیام بدید.
Percy MacGyver
vulnus
352 روز پیش ارسال پاسخMr. Gordon Gleason
sublime
338 روز پیش ارسال پاسخ