مقدمه

آلات موسیقی، نوعی ابزار ظریف و دقیق هستند. هر سازی نیاز به رسیدگی منظم و اصولی دارد. ریکوردرها هم از این قاعده مستثناء نیستند. در این مقاله، به شرح نکاتی در مورد اصول مراقبت ریکوردر پلاستیکی و چوبی می پردازیم.

جلوگیری از ضربه خوردن به ساز

دقت کنید که به فلوت ریکوردرتان ضربه شدیدی وارد نشود، یا از دستتان به زمین نیفتد.
لبه و محل ورود هوا به سرساز ریکوردر، بسیار ظریف است. پس بهتر است ریکوردر را بعد از نواختن، در جلد پارچه ای یا هارد کیسش نگهداری کنید. هرگز سر ریکوردر را نجوید و نمکید و یا با دندان نَکَنید.
محل ورود هوا را همیشه تمیز و خشک نگه دارید.

مسدود شدن لوله ریکوردر

اگر روزنه‌ها و یا لوله فلوت ریکوردرتان مسدود شد، از وسیله‌ای نرم، مثل پارچه برای باز کردن گرفتگی استفاده کنید.
ریکوردرهای پلاستیکی باید گهگاه ضدعفونی شوند. اگر سازتان را به شخص دیگری قرض می دهید، قبل و بعد از اینکار، حتما آن را ضدعفونی کنید.

اتصالات فلوت ریکوردر

قطعات یک ریکوردر می‌تواند گاهاً شل شود. پس اگر در محل اتصالات قبلاً نخ بسته‌اید، آن را به آرامی با ناخن خراش دهید. اگر محل اتصالات ریکوردر خیلی شل شدند، نخ را دوباره بپیچید و یا چند دور به آن اضافه کنید. همچنین می‌توانید از نوار تفلون استفاده کنید.
برای جدا کردن قسمت‌های مختلف ریکوردر از هم، قطعات آنرا به آرامی و با حرکات پیچشی باز کنید یا جا بزنید. چرا که فشار اشتباه و بیش از حد به محلهای اتصال، می تواند منجربه سائیدگی و آسیب این مفاصل شود.

روغنکاری اتصالات ریکوردر

اگر ریکوردر شما اتصالات چوب پنبه‌ای دارد مقدار کمی روغن گریس یا روغن وازلین، باز و بست آنرا راحت‌تر می‌کند.

مراقبت و نگهداری ریکوردرهای چوبی

درون لوله ریکوردرهای چوبی را خشک نگه دارید. قبل از آنکه شروع به نواختن کنید، چک کنید که درون لوله ساز کاملا خشک باشد. همچنین هر بار که نباختن را تمام کردید، درون آن را با یک پارچه نرم، تمیز و خشک کنید.
ضد عفونی ریکوردرهای چوبی را فقط در مواقع ضروری انجام دهید.
ریکوردرهای چوبی را در محلهای خیلی گرم نگذارید، زیرا اینکار ممکن است منجر به ترک خوردن‌شان شود.
در اولین استفاده از ریکوردر چوبی‌تان، ابتدا برای مدت زمانی کوتاه در طول آنروز بنوازید. سپس درون آن را با مقداری روغن بادام یا یک روغن خام چرب کنید. زمانی که روغن کاملاً خشک شد، م‌توانید هر چقدر که خواستید بنوازید. این عمل چرب کردن و روغنکاری را هر سه ماه یکبار تکرار کنید.